Beni Files geeft stem aan oorlogsslachtoffers Congo

Door An Capoen op 6 april 2017, over deze onderwerpen: Buitenlandse Betrekkingen, Mensenrechten, Verenigde Naties

Onlangs heb ik een aangrijpende voorstelling van Beni Files bijgewoond, een project van het Peloton en Mama Kivu olv van Elien Spillebeen. Sinds oktober 2014 worden in de streek van Beni, een stad in het oosten van Congo, op regelmatige basis gruwelijke aanvallen op de bevolking uitgevoerd. Ondanks de aanwezigheid van het leger en de VN-blauwhelmen op het terrein, is niemand in staat de aanvallen te stoppen. Volgens eigen berekeningen zouden al meer dan 1000 mensen het leven gelaten hebben.

Beni Files geeft een stem en gezicht aan de oorlogsslachtoffers in Congo. Recent werd de reportage uitgezonden als Vranckx-reportage en daarnaast fungeert hun website http://benifiles.com als online monument voor de slachtoffers. Je kan daar een steunbetuiging inspreken voor één van de slachtoffers. Alle boodschappen worden samen, op 2 oktober 2017 afgespeeld op de lokale radio, Radio Moto Oicha.

Wij blijven dit via parlementaire weg opvolgen, in bijzonder de instabiele politieke situatie in Congo. Een stabiele machtswissel in Kinshasa is de enige oplossing voor dit land om voldoende slagkracht te verkrijgen om drama's zoals in Beni te vermijden. Neem dus zeker een kijkje op http://benifiles.com en spreek je boodschap in.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is