Energie

Het energiebeleid moet prioritair inzetten op betaalbare energie, bevoorradingszekerheid en nucleaire veiligheid. 

Stroomonderbrekingen zijn nefast voor onze gezinnen en onze industrie. Als we in de toekomst grote stroomtekorten willen vermijden, is een gezonde mix van energiebronnen de beste strategie. Het is niet verstandig om maar op één vorm van energie in te zetten. 

Net daarom kunnen we het ons niet veroorloven om halsoverkop onze kerncentrales te sluiten. Ook de N-VA is voor de afbouw van kernenergie. Die kernuitstap moet echter zorgvuldig gepland worden. 
Wij willen een realistisch scenario voor de kernuitstap, tegen uiterlijk 2065.

In afwachting van die volledige kernuitstap moeten we slimmer omspringen met energie. Daarom moeten we meer dan ooit inzetten op energie-efficiëntie. De N-VA wil de Vlaming via fiscale voordelen en subsidies stimuleren om zijn huis beter te isoleren, voor een zuinigere wagen te kiezen en bewuster om te springen met energieverslindende apparaten. Zo bespaart hij bovendien flink op zijn energiefactuur.

Tegelijk investeren we verder in groene energie, zodat Vlaanderen de Europese klimaatdoelstellingen sneller bereikt.

Hieronder kan u alle nieuwsberichten gelieerd aan dit thema terugvinden. Voor parlementair werk (schriftelijke en mondelinge vragen, resoluties en wetsvoorstellen) klik hier.

Nieuws over dit onderwerp

Boekhouding redt Klimaatdoelen 2020

België kan in 2020 wel nog de Europese klimaatdoelstelling halen, zegt minister van Energie Marie Christine Marghem (MR), maar dan wel dankzij wat ze zelf een 'boekhoudkundige meevaller' …