Parlementair werk

In het Federaal Parlement ben ik actief in de beleidsdomeinen die me na aan het hart liggen. Ik ben vast lid van de commissie Buitenlandse Betrekkingen en het adviescomité voor maatschappelijke emancipatie en lid van de commissie Volksgezondheid.

Binnen de commissie Buitenlandse Zaken leg ik me toe op verschillende domeinen. Ik ben voornamelijk bezig met mensenrechten, Azië, Verenigde Naties, Klimaat en de relaties met de Verenigde Staten. Voor mensenrechten focus ik me vooral op vrouwenrechten, kinderrechten en LGTBQI. Voor Azië focus ik me vooral op China.

Als vast lid van de commissie Buitenlandse Zaken, focus ik me vooral op de rol en bescherming van de vrouw en het kind. Hiervoor heb ik reeds verschillende parlementaire acties gelanceerd. Ik heb een speciale link met de VS doordat mijn man Amerikaanse roots heeft. Daardoor ken ik de huidige situatie van politiek Amerika door en door. Daarnaast kijk ik met een nuchtere blik naar de ontwikkelingen in het Oosten. Vanuit geopolitiek standpunt volg ik de opkomst van China zéér nabij op en in het bijzonder de handelsbanden tussen de EU en China.

Als lid van de commissie Volksgezondheid kan ik terugvallen op mijn ervaring als specialist-arts. Het behalen van de volledige terugbetaling van borstreconstructie na kanker was mijn streefdoel, waar ik zeer trots op ben. Als arts hou ik de vinger aan de pols wat er effectief leeft in het veld, dat is een meerwaarde voor de parlementaire initiatieven van N-VA.

Naast dit alles ben ik ook politiek actief in de mooiste stad van Vlaanderen: Brugge.

Hieronder vind je het overzicht van mijn meest recente parlementaire initiatieven. Mocht je hierover meer uitleg willen, kan je gerust een bericht achterlaten op de contactpagina http://www.ancapoen.be/stel-je-vraag

Overzicht parlementaire werkzaamheden

 Schriftelijke vragen

 

Klik hier voor een volledig overzicht.​

Mondelinge vragen in commissie

​Klik hier voor een volledig overzicht.

Resoluties en wetsvoorstellen

​Klik hier voor een volledig overzicht.

Plenaire tussenkomsten

Klik hier voor een volledig overzicht.